Svetový pohár v alpskom lyžovaní v Jasnej (20.- 21. januára 2024) 

Jasná privítala najlepšie lyžiarky sveta vrátane Petry Vlhovej. Najskôr bol v sobotu na programe obrovský slalom (1. kolo o 9.30 h, 2. kolo o 13.00 h), v nedeľu sa šiel slalom (1. kolo o 9.30 h, 2. kolo o 12.15 h).

Výsledky z 1. dňa: 1. Hectorová Sára (SWE), 2. Shiffrinová Mikaela (USA), 3.Robinsonová Alice (NZL), 4.Ljuticová Zrinka (CRO), 5.Stjernesundová Thea (NOR)…

Výsledky z 2. dňa: 1.Shiffrinová Mikaela (USA), 2.Ljuticová Zrinka, 3.Swenn Larssonová Anna (SWE), 4.Rastová Camille (SUI), 5.Meillardová Melanie (SUI)…

Petra v sobotňajších pretekoch štartovala s číslom 4. V úvode pretekov jej športové nasadenie prekazil pád so zdravotnými následkami. Poškodilo sa jej koleno, ktoré si vyžiada operačný zásah lekárov zo Švajčiarska. Dúfajme, že sa jej koleno uzdraví.

Orgnizátori podujatia odviedli kus dobrej roboty po všetkých stránkach usporiadania pretekov. Fanúšikov prišlo na preteky neúrekom, prepravovali sa autobusmi. Všetko klapalo. Počasie prialo.

Na Námestí osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši bola mestská fanzóna Petry Vlhovej. Bolo plno do pádu Petry. Potom bolo menej ľudí.

Motto: „Koľko v Areáli Podbreziny natrénuješ, toľko akoby si na svetovom pohári našiel.“

Areál Podbreziny, športové centrum Petry Vlhovej